Blog

close

Adam Nathaniel Furman gebruikte de Abet Laminati Digital Print technologie voor de realisatie van "Lumalisk", als onderdeel van de "Landmarks" -serie @ Biennale Interieur Kortrijk / België (18-22 / 10/18)

08-10-18 - Geplaatst in Producten

Op basis van de archetypische indeling van een Italiaans 'piazza' heeft Studio Verter de expohallen, ontworpen als een stad in de stad, getooid met iconische Landmarks zoals een kiosk, een bank, een zuil, enz.  Verschillende kunstenaars geven hun visie op één van deze essentiële objecten.

Adam Nathaniel Furman, een in Londen gevestigde kunstenaar en ontwerper, stelt ons de Lumalisk voor. Deze 9,5 meter hoge obelisk geeft traditie een eigentijdse toets, alsof hij door een caleidoscopische blender met versieringen uit de 21ste eeuw was gehaald, waaruit een soort antiek en tegelijk futuristisch voorwerp is ontstaan.  Dit kleurrijke en speelse beeld mixt realiteit met illusie, digitaal met analoog en springt ongetwijfeld in het oog. Samen met het Italiaanse bedrijf Abet Laminati brengt hij deze obelisk tot leven. Abet Laminati droeg bij aan de realisatie van het "Lumalisk" -project met de levering van grootformaat Digital Print HPL-panelen met gelamineerde, digitaal afgedrukte grafische patronen ontworpen door Adam Nathaniel Furman.

Het werk van Furman omvat architectuur en interieurontwerp maar ook sculpturen, installaties, journalistiek en productontwerp.  Maar ongeacht het product, er gaat steeds grondig studiewerk aan vooraf. Furman zegt van zichzelf een verwoed verzamelaar te zijn: hij gaat zijn onderwerp uitspitten, tot hij het ver voorbij de oppervlakte heeft verkend.  Het evenwicht tussen de diepgang van zijn bijna obsessieve onderzoek en de gelukzalige en sensuele ervaring van zijn vaak speelse en kleurrijke werken, levert een samenspel op dat Furman's œuvre zo uniek maakt. Zijn werk 'The Roman Singularity' was vorig jaar te zien in het museum Sir John Soane tijdens het London Design Festival.  Magazines zoals The Observer, Metropolis en Elle Decor Italia zagen hem vorig jaar reeds als één van de opkomende talenten.


Terug naar het overzicht