Blog

close

Nabeschouwing van de Milano Design Week 2017: Ziqquarat door DriadeLab

21-04-17 - Geplaatst in Beurzen & Events

Ziqquarat kasten hebben een Abet Digital oppervlak, met poten van zwart notenhoutfineer. De vormen en volumes geven dit bijzondere meubelstuk een unieke persoonlijkheid. Het digitaal bedrukte laminaatoppervlak is verkrijgbaar in vier exclusieve uitvoeringen. De patronen zijn modern en zeer herkenbaar: vintagecollages, optische decors, texturen die gestalte geven aan patronen die gesuggereerd worden door de creativiteit van de huidige trends.

Ziqquarat is een meubelstuk dat zijn opbergfunctie perfect vervult. Daarnaast speelt het echter ook een belangrijke rol in het meesterwerk dat elke woning kan zijn door naar de wereld van de kunst te neigen en onze gevoeligste snaren te raken.

Hoe zou het design van een opbergkast er vandaag kunnen uitzien? Dat is de vraag die DriadeLab, Driades observatorium voor moderne levensstijlen, zich stelde toen het zijn research voor dit project aanvatte. Het resultaat was Ziqquarat, een kast, gevormd door diverse blokken die kunnen worden opgestapeld om steeds weer andere vormen aan te nemen. Dit systeem, dat constructief is in alle opzichten, kan gebruikt worden om opstellingen met drie verschillende groottes te creëren, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Dat de oude Egyptische piramides als inspiratiebron werden gekozen, is geen toeval: het thema is zo sterk dat het zijn naam aan de kast kon geven. 


Terug naar het overzicht