Blog

close

Architecten de vylder vinck taillieu gebruikten de Abet Laminati Digital Print technologie voor de realisatie van het project "Caritas voor FREESPACE: Unless Ever People".

08-10-18 - Geplaatst in Producten

26 Grootformaat foto’s werden digitaal gedrukt en gelamineerd door Abet Laminati en vervolgens gemonteerd op houten structuren. Het project is bekroond met de “Zilveren Leeuw” voor veelbelovende jonge deelnemer in de 16de Internationale Architectuurtentoonstelling - La Biennale di Venezia (tot 25/11/18), waarvoor ze werden uitgenodigd voor het Central Pavillion.

Voor hun deelname aan FREESPACE heeft dvvt architects 26 grootformaat foto's op houten structuren gemonteerd met de bedoeling om de bezoekers hun interventie in een half afgebroken gebouw op de campus van Caritas, een oude psychiatrische kliniek in Melle (B), te laten ervaren.

De expositie "Caritas for FREESPACE: Unless Ever People" in het “Central Pavillion” op Biennale Architettura 2018 in Venetië (I), werd gerealiseerd door de Belgische architecten de vylder vinck taillieu in een opmerkelijke samenwerking met commissaris KARUS, die nauw betrokken was bij het proces, en onder begeleiding van BAVO, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat zich focust op de politieke en socio-economische aspecten van kunst, architectuur en speciale planning. De tentoonstelling werd uitgevoerd in opdracht van curatoren Yvonne Farrell en Shelley McNamara als onderdeel van het algemene thema "FREESPACE", waarvoor ze dvvt architects uitnodigden om het project Caritas te presenteren.

Abet Laminati werkte mee aan de realisatie van het project "Caritas for FREESPACE: Unless Ever People", ontworpen door dvvt-architecten, met de levering van grootformaat compacte Stratificato Digital Print HPL-panelen met gelamineerde, digitaal afgedrukte foto's (fotografie door Filip Dujardin).

Photo Courtesy : dvvt architects en Filip Dujardin (fotografie)

 

La Biennale di Venezia – 16th International Architecture Exhibition > 25/5 – 25/11/2018


Terug naar het overzicht