Abet Laminati

close

Abet Laminati

Welkom op de website van Abet nv, dochteronderneming van Abet Laminati Spa.
(www.abet-laminati.it)

Abet Laminati : Een traditie van vernieuwing

Abet Laminati, de Italiaanse fabrikant van hoogwaardig decoratief hogedruk laminaat, gekend onder de merknaam Print HPL, biedt een zeer uitgebreid leveringsprogramma aan van duurzaam plaatmateriaal dat geschikt is voor toepassingen in zowel de particuliere woning als in openbare en bedrijfsgebouwen.

Het decoratief hogedruk laminaat Print HPL bestaat uit een aantal materiaallagen, waaronder papier en harsen, die onder hoge druk worden samengeperst tot platen waarmee ondermeer maatmeubilair (vb. keuken-, badkamer-, multimediameubels), wanden, deuren, gevels of vloer kunnen worden bekleed.

Abet Laminati heeft vooral naam gemaakt als innovatief bedrijf en startte reeds einde jaren ‘50, toen het laminaat begon te produceren  in opvallende en felle kleuren. Tot dan was laminaat een product dat bestaande materialen, zoals hout of marmer wilde kopiëren. Door de platen eigentijdse kleuren en motieven te geven, werd laminaat een op zich staand materiaal dat veelvuldig wordt gekozen en toegepast door creatieve ontwerpers en (interieur)architecten.

In de loop der jaren werd Abet Laminati bekroond met diverse prestigieuze designprijzen zoals de “Europese Designprijs” (1990), de Compasso d’Oro (1987, Diafos) en de Compasso d’Oro alla Carriera (2001). Maar Abet Laminati profileert zich niet enkel met esthetische vernieuwing, ook technologisch verlegt het de grenzen steeds verder met bijvoorbeeld de zeefdruk en digitale print technologie, die toelaat om laminaat te personaliseren.

Diafos, het transparant en driedimensionaal laminaat en Tefor, het eerste volledig gerecycleerde laminaat op basis van productieresten zijn ook unieke en exclusieve ontwikkelingen van Abet Laminati. De productportfolio van Abet Laminati wordt verder aangevuld met o.a. Stratificato volkunststof platen die ook met de gekleurde Full Colour kern (naast standaard bruin is ook een zwarte, witte en grijze kern mogelijk) kunnen worden bekomen en het naadloos verwerkbare Solid Surface Material pRaL : beide materialen zijn uitermate geschikt voor het realiseren van strak en duurzaam meubilair.

Met de MEG volkunststof platen biedt Abet Laminati een decoratieve en innoverende oplossing voor gevelbekledingsprojecten. Het kwalitatief hoogwaardige laminaat van Abet Laminati kan uitsluitend worden aangekocht via de vakgroothandel (zie rubriek verdelers) en verwerkt worden door vakmensen zoals professionele meubelmakers, interieurbouwers en gevelplaatsers.